Nihon Jujutsu per gent amb diversitat funcional

A la secció d’arts marcials del CER, hem fet un pas més en l’objectiu de fer arribar les arts marcials tradicionals a tothom. En aquest sentit, a l’any 2016 vàrem començar a treballar en l’adaptació del Jujutsu per a persones amb diversitat funcional. Es va realitzar la presentació d’aquest treball a la Fira d’Entitats de l’Escala el maig de 2017, i es va implantar aquesta disciplina al dojo Yama Arashi que ja compte amb 5 alumnes.

El Jujutsu adaptat és una activitat dirigida principalment a persones amb mobilitat reduïda, que es desplacen o no en cadira de rodes.

Aquesta nova disciplina té per objectiu l’aprenentatge de moviments i tècniques que volen millorar l’autocontrol corporal, la motricitat, l’equilibri i en general la condició física de les persones participants.

Es tracta d’una disciplina encara força desconeguda en l’àmbit dels esports adaptats, tot i això des de la nostra secció s’ha elaborat un programa de tècniques que ha estat aprovat per la Federació GENDAI NIHON KOBUDO, fet que en facilitarà el coneixement i permetrà treballar amb rigor, igualment que en la resta de tipus de les arts marcials.

Les classes de Jujutsu adaptat es realitzen els dimecres al matí de 9:30h a 12:30h a les instal·lacions del CER.